Voegwerken en Bakstenen Nog Steeds Favoriet

Belgen lijken wel genetisch voorbestemd om een huis of appartement te kopen.  Volgens een rondvraag over de favoriete keuze van gevelbekleding blijkt zelfs dat we bakstenen en voegwerken verkiezen boven andere mogelijkheden zoals staal, hout, bepleistering.

De baksteen in combinatie met een voeg is niet het meest perfecte materiaal. Maar over de hele lijn van criteria scoort deze combinatie het best. Er is geen enkel punt waarop de baksteen als gevelafwerking echt slecht scoort.

Eén van de belangrijkste redenen waarom bakstenen gevels zo populair zijn in België heeft met het weer te maken. Regenwater kan zeer snel opgeslorpt worden in de stenen. Maar belangrijker, het wordt ook weer snel terug af gegeven.

Een bakstenen gevel met voegen is ook minder vatbaar voor vervuilingen dan bv. gevelpleister. Iets waar je zeker rekening mee moet houden indien je bv. langs een drukke baan of een bosrijke omgeving woont.

Een ander voordeel is de prijs. Ondanks het feit dat het redelijk tijdrovend is om de voegen mooi af te werken, is gevelpleister meestal duurder.

Wil je meer info over voegwerken in Antwerpen?

Bron: Bakstenen en Voegwerken of Toch Liever Sierpleister?