De Zin Of Onzin Van Vastgoedmakelaars In Antwerpen Inhuren Als Koper

Vastgoedmakelaars in Antwerpen willen graag een woning voor jouw kopen, maar slepen ze er ook meer uit voor jou als koper of kun je de onderhandelingen net zo goed zelf doen?

1. Een makelaar is niet emotioneel bij het huis betrokken.
Een prachtig ingerichte keuken, goed onderhouden tuin, grote afgewerkte zolder. Redenen genoeg om als koper hals over kop verliefd te worden op een woning. Hoe goed je het ook probeert te verbergen, de verkoper zal merken dat je de woning echt wil. Vastgoedmakelaars kunnen vanuit een objectief standpunt onderhandelen. Zij kunnen ervoor zorgen dat je niet de volle pot hoeft te betalen

2. Vastgoedmakelaars zijn getraind in het onderhandelen
Onderhandelen is een techniek die niet iedereen onder de knie heeft. Voor vastgoedmakelaars daarentegen hoort onderhandelen bij hun dagelijkse activiteiten. Zelfkennis kan je een heleboel geld uitsparen. Ben je in staat om kalm en objectief te blijven tijdens een onderhandeling? Je mag nl. niet vergeten dat onderhandelen geen schande is, je probeert niet te profiteren van de verkoper. Je kan onderhandelen best bekijken als een proces waarin de koper en verkoper, elk met hun eigen belangen, tot een overeenkomst proberen te komen. Een onderhandeling is pas succesvol als beide partijen akkoord zijn met het resultaat.

Heb je een vermoeden dat je zelf niet het onderste uit de kan kan halen? Maak dan een afspraak met een vastgoedmakelaar om een beter resultaat te bereiken. Vastgoedmakelaars zijn bv. op de hoogte dat de prijs slechts een onderdeeltje is van de onderhandelingen. Het is bv. belangrijk om aan zaken zoals ontbindende voorwaarden, leveringstermijn en waarborgsom te denken. Bij onderhandelingen die nogal stroef verlopen, kunnen deze zaken het verschil maken.

3. Vastgoedmakelaars zijn op de hoogte van de waarde van woningen
Meestal gaat het bij de verkoop van een huis vooral over hoeveel de verkoper ervoor wil krijgen. Uiteraard is het belangrijk om een idee te hebben in hoeverre die vraagrprijs redelijk is. Vastgoedmakelaars in Antwerpen kunnen dit eenvoudig voor jou onderzoeken. De makelaar zal nagaan voor welke prijs gelijkaardige woningen in die wijk in Antwerpen zijn verkocht. Hij is ook in staat om te achterhalen voor hoeveel geld de woning de vorige keer werd verkocht. Hij kan onderzoeken of de vraagprijs van de woning niet overdreven is door de gemiddelde prijsstijging in die wijk te bekijken.

Via het Kadaster is het natuurlijk mogelijk om zelf heel wat informatie op te vragen. Vastgoedmakelaars hebben echter een betere kijk op de zaak omdat ze deze info voor een hele regio kunnen opvragen. Vastgoedmakelaars kunnen trouwens aan veel meer gegevens geraken dan particuliere kopers. Dit maakt het makkelijk om de interesse in een woning te bepalen.

Zoals je ziet zijn er wel degelijk belangrijke voordelen verbonden aan het inhuren van vastgoedmakelaars in Antwerpen. Voor meer tips en info ga naar http://vastgoedmakelaars.in-antwerpen.be.