De Gevolgen Van Vreetbuien

Vreetbuien hebben een hele resem aan gevolgen, zowel op fysiek, emotioneel en sociaal vlak. Personen met een vreetbui stoornis geven vaker aan dat ze gezondheidsproblemen, spanning, slapeloosheid en zelfs zelfmoord gedachten hebben in vergelijken met personen die niet aan deze aandoening leiden.

Depressie, spanning and drugsmisbruik, waaronder ook alcohol en sigaretten, behoren ook vaak tot de bijwerkingen. Het meest opvallende en vaakst voorkomende gevolg is echter gewichtstoename

Wanneer je een eetaanval hebt, eet je al snel 5000 caloriƫn per aanval en soms wel 50000 calorien per dag. Wat iemand die compulsief overeet voelt is vaak nog het best te vergelijken met een junkie die high wordt.

vreetbui_smoothiesEr zijn ook gevoelens van emotioneel loslaten, waardoor het gedragspatroon van overeten verslavend werkt en moeilijk te doorbreken is. Alleen met professionele hulp, specifiek gericht op deze eetstoornis, kan je de slechte gewoontes identificeren en zo een gezondere relatie met voedsel opbouwen. Dit is de eerste stap naar herstel.

Stoppen met verslavende eetpatronen kan ervoor zorgen dat je ontwenningsverschijnselen krijgt. Hierdoor is de kans op depressie en extra stress ook weer groter.

Er zijn vele biologische complicaties waaronder je zal leiden. Voeding bestaat uit een complexe mix van chemische bestanddelen. Dit uit zich het beste in de communicatie tussen de hersenen en de maag. Daarbovenop komt nog dat het moeilijk is de dwang zelf te voorkomen, waardoor professionele hulp bijna onontbeerlijk wordt.

Lees ook: Wanneer heb je een vreetbui?