Bereid Je Voor Op De Recessie In België

Na 531 dagen zonder regering en economische crisissen in onze buurlanden, is een nieuwe recessie in België slechts een kwestie van tijd. De eerste signalen zijn er reeds. En het ziet ernaar uit dat de recessie in 2011/2012 heel Europa veel zwaarder zal treffen dan de recessie in 2008.

In plaats van te panikeren en allerlei doemscenario’s te bedenken, raad ik iedereen aan om een back up plan te bedenken. Eentje waar de Belgische economie niets mee te maken heeft. Een internationaal back up plan waarbij je bijvoorbeeld gebruik maakt van het internet.

Enkele voorbeelden van hoe je internationaal kan werken om de recessie in België te vermijden:

– ecommerce; start een webwinkel die over heel de wereld verkoopt. Dropshipping is hierbij de meest interessante manier om snel te kunnen starten zonder veel kosten te maken.

– eBay; ondanks de hogere kosten in vergelijking met andere zoekertjes sites en online veilingen, bereikt eBay nog steeds een veel groter publiek. Ook hier kan je gebruik maken van dropshipping.

– affiliate marketing; verbind de juiste persoon met het juiste product en ontvang hiervoor een commissie. Je kan uit verschillende strategiën kiezen, waarbij search engine marketing en social marketing mijn favorieten zijn (klik hier om naar de site te gaan waar ik alles over affiliate marketing heb geleerd).
– artikels schrijven; schrijven is niet enkel weggelegd voor auteurs en journalisten. Dankzij het internet kan tegenwoordig iedereen geld verdienen met het schrijven van artikels. Je kan artikels schrijven voor sites die een deel van hun opbrengst met jou delen. Of je kan als freelancer aan de slag en bijvoorbeeld artikels schrijven voor affiliate marketers.

– websites maken; dankzij WordPress niet zo moeilijk als de meeste mensen denken. Een simpele WordPress site zet je met enige ervaring op in enkele minuten. Je kan sites maken op aanvraag, maar je kan ook zelf niche sites maken en deze verkopen.

– iPhone en Android apps; bedenk een leuke applicatie voor de iPhone of Android smartphones/tablets en verdien bv door de applicatie gratis weg te geven met advertenties of biedt een versie zonder reclame aan waarvoor je wel een aankoopprijs vraagt.

– foto’s verkopen; zelfs al ben je geen professionele fotograaf, je kan nog altijd jouw foto’s aanbieden op sites die stockfoto’s verkopen. Met de wildgroei aan websites zoeken meer en meer webdesigners op dit soort sites de foto die het best bij een artikel of website past.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe je jezelf tegen de recessie in België kan beschermen door online te werken. Het belangrijkste is dat je beseft dat er andere manieren zijn om geld te verdienen dan voor een Belgische werkgever te werken.