3 Redenen Waarom Je Als Koper Geen Makelaar Nodig Hebt

Kan je de onderhandelingen die gepaard gaan met de aankoop van een nieuwe woning zelf aan? Of kan je toch beter de hulp van een vastgoedmakelaar in Antwerpen inroepen? Hierbij 3 redenen waarom je geen makelaar nodig hebt.

1. Een vastgoedmakelaar in Antwerpen is niet gratis
Een vastgoedmakelaar is geen liefdadigheidsinstelling. Het loon dat hij of zij is dan ook voor velen de belangrijkste reden om zelf de aankoop van een woning af te handelen. Vastgoedmakelaars werken zowel op provisie als met een uurtarief. Op het einde van de rekening maakt dit echter niet zoveel uit. Je zal steeds enkele duizenden euro’s moeten ophoesten. Je kan natuurlijk afspreken dat je eerst zelf een aantal woningen gaat bezichtigen en de makelaar er pas bij roept op het moment dat je één of twee woningen overhoudt. Dit is een goede manier om toch nog op deskundigheid van een vastgoedmakelaar te kunnen terugvallen en tegelijkertijd geld uit te sparen.

2. Vastgoedmakelaars hebben niet altijd voordeel bij een lagere koopprijs
Sommige vastgoedmakelaars werken bijvoorbeeld op provisie; m.a.w. ze ontvangen een percentage van de koopprijs. Een zeer lage koopprijs is dan natuurlijk in zijn nadeel. In dat geval is het inhuren van een vastgoedmakelaar enkel interessant indien je weet dat hij veel beter zal onderhandelen dan jijzelf. Een extra stimulans kan dan zijn om de makelaar een percentage te beloven van het bedrag dat hij van de vraagprijs kan afkrijgen. De meeste vastgoedmakelaars vragen daarnaast ook nog een basisbedrag. Dit ligt meestal tussen 1500 en 2000 euro.

3. Voor een vastgoedmakelaar is tijd geld
Aangezien jij enkel jouw eigen bankrekening denkt, zijn extra onderhandelingen, die meer tijd kosten, geen probleem voor jou. Vastgoedmakelaars hebben daar over het algemeen andere ideëen over. Een goed makelaar probeert uitereraard een interessante overeenkomst af te sluiten in jouw voordeel. Maar het is in zijn voordeel om zo snel mogelijk tot die overeenkomst te komen. Behalve wanneer hij met een uurloon werkt natuurlijk. In dat geval zal hij zeker genoeg tijd steken in de onderhandelingen.

Er zijn uiteraard ook voordelen verbonden aan vastgoedmakelaars in Antwerpen. Op de volgende site vind je 3 redenen om toch een makelaar in te huren.


Information from Reading Pet Ferret Info Is Necessary For A Healthy, Happy Ferret